ALBLASSERDAM – Naar aanleiding van de melding van een alerte getuige, heeft de politie op dinsdagmorgen 28 december drie mannen aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Omstreeks 05.30 uur zag een getuige een bestelauto zonder het voeren van verlichting wegrijden bij een bedrijf met bouwmaterialen aan de West-Kinderdijk en belde direct de politie. De melder vermoedde een inbraak vanwege een gat in het hek. Al snel troffen  agenten het voertuig met de verdachten aan op de Helling. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

In de laadruimte werden meterkasten en kopermaterialen gevonden. De twee mannen van 22 en 19 jaar uit Oud-Beijerland en een 45-jarige man uit Spijkenisse werden daarop direct aangehouden. Onderzoek op het bedrijfsterrein wezen verse sneeuwsporen, een opengemaakte deur en opengebroken meterkasten in de fabriekshal uit. De kasten en inhoud komen overeen met de buit in de bestelauto. De politie heeft de bestelauto in beslaggenomen voor onderzoek.