ALBLASSERDAM – De kampioenen van Tafeltennisvereniging Alblasserdam van het jaar 2010 zijn bekend. Bij de jeugd werd Leon Prince de clubkampioen. Hij won voor de tweede keer de ‘Louis bokaal’. Bij de senioren blonken Peter van Dijk en Pola Al Byati uit en werden clubkampioenen 2010 bij de TTVA. Klik op Lees Meer om de verslagen van de gewonnen wedstrijden te lezen. Tekst en foto’s zijn aangeleverd door Ton de Boom uit Alblasserdam.

Leon Prince is wederom clubkampioen bij de jeugd geworden en wint voor het 2e jaar de “Louis bokaal”. De competitie spelers speelden zaterdag 4 december een 10-kamp en ze moesten dus flink aan de bak. Zoals de verwachting was werd het pas in de laatste 3 ronden spannend als de jongens van het 1e team elkaar gingen tegenkomen. Als 1e speelde Fabio tegen Remco. Weet Fabio Remco op de training nog wel eens te verslaan, nu moest hij toch zijn meerdere erkennen. Remco won vrij overtuigend met 3-1. Vervolgens moest Fabio tegen Leon. Fabio moest zijn partij winnen als hij nog kampioen wilde worden. Nadat hij voorkwam met 2-0 leek een verrassing in de maak. Leon kwam nog knap terug tot 2-2 maar in de laatste game won Fabio toch nog met 11-9 en hiermee de wedstrijd. Door dit resultaat werd Remco tegen Leon een echte finale. De winnaar van deze wedstrijd mocht zich clubkampioen noemen. Leon bleek voor Remco toch nog een maatje te groot. Door deze wedstrijd met 3-1 te winnen hadden Remco, Fabio en Leon allen van elkaar gewonnen. Na het tellen van de games bleek Leon 1 game meer gewonnen te hebben. Remco werd op onderling resultaat 2e en Fabio 3e. Het was dus een erg gezellig en geslaagd toernooi.

Leon Prince

Clubkampioenschappen Senioren

 Bij de senioren waren er 2 poules samengesteld. In poule A (9 deelnemers) speelden de teams 1 t/m 4 om het clubkampioenschap en in poule B (10 deelnemers) de lagere teams aangevuld met de recreanten. In poule A waren er 3 favorieten, Dick Ansink, Peter van Dijk en Henk Mes. Dick en Peter wonnen hun wedstrijden redelijk overtuigend en Henk won een aantal keren met de hakken net over de sloot. Melvin had tijdens dit toernooi ongetwijfeld de mooiste netballen, maar speelde ook verdienstelijk mee. De strijdlust was volop aanwezig. Vooral Ab vocht als een leeuw om elk puntje. Uiteindelijk waren het toch Dick en Peter die de finale wedstrijd mochten spelen. Peter was in deze wedstrijd duidelijk de sterkste en won met 3-1 waardoor hij zich dan , na heel vaak er dichtbij te zijn geweest, nu eindelijk de enige echte clubkampioen 2010 van TTVA mag noemen.

De B poule kende favorieten, maar ook gevaarlijke outsiders. Ton de Boom, gesteund door een eigen cameraploeg, begon voortvarend en won, soms met trucjes, al zijn begin partijen. Op het laatst moest hij toch het onderspit delven tegen de top 3 in deze poule. De dames, Janny, Mirjam en Diane streden om elk puntje, maar de vele uren trainingsarbeid worden nog niet altijd beloond. Voor volgend jaar hebben ze dan ook stoute plannen.

Overweegt Diane soms een andere trainer die haar een nog betere backhand kan bezorgen? Pola en Jeroen wisten als enige tot aan de finale al hun partijen te winnen. Gerard Hage wist zich als niet competitie speler hoog te klasseren en had de 3e plaats al veilig gesteld. De finale was een strijd tussen Pola en Jeroen, die met 3-1 door Pola werd gewonnen waardoor hij zich clubkampioen TTVA van de B poule mag noemen. De dag werd afgesloten met een overheerlijk Chinees buffet en er werd nog lang nagepraat over de gewonnen en verloren partijen.

Peter van Dijk en Pola al Bayati