ALBLASSERDAM – In een snijdend koude wind hebben vrijwilligers van de Alblasserdamse IJsclub en vrijwilligers van de Alblasserdamse brandweer vrijdag 24 december een laag water op de ijsbaan aan het Kortland gespoten. Dat was hard nodig, want het ijs is door de smeltende laag sneeuw erg ruw geworden. Door een nieuwe laag water aan te brengen, hopen schaatsliefhebbers op een mooie, gladde ijsvloer. Als het vriesweer een beetje meezit kan er volgende week, tijdens de kerstvakantie van basisscholen, geschaatst worden. De voorzitter van de IJsclub durft echter niets te beloven: “We zijn zoals altijd afhankelijk van het weer. De baan kan nu in ieder geval nog niet open, maar als het nog even flink blijft vriezen zijn we hoopvol en kan de baan misschien in de kerstvakantie open,” aldus Jan Baan. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

De vrijwilligers van de ijsclub, die toch wel enigszins jaloers naar de noordelijke ijsclubs kijken, zijn de afgelopen dagen enorm in de weer geweest om de Alblasserdammers een goede ijsbaan te kunnen aanbieden. “We zijn met man en macht bezig geweest om de baan sneeuwvrij te maken. Dat is gelukt, maar er zijn ook veel stukken waar de sneeuw is aangevroren. Gelukkig was de brandweer bereid ons een handje te helpen,” aldus Baan.

Brandweercommandant Gerard Ketting licht toe: “Ik denk dat we op deze manier de Alblasserdamse bevolking kunnen helpen en we kunnen als brandweer ook gelijk oefenen. Het zijn dus twee vliegen in één klap.”

Als het blijft vriezen en de ijsclub besluit om de baan open te stellen, is dit als eerste te lezen op de site van de club en vervolgens is het te vinden op deze site.