ALBLASSERDAM – De Noordtunnel bij Alblasserdam is donderdagmiddag 23 december een aantal uur afgesloten geweest door vallende stukken ijs en sneeuw. Donderdagavond, na de spits, wordt de tunnelbuis richting Gorinchem voor een deel afgesloten om ook daar de ijsbrokken te verwijderen. Een woordvoerster van Rijkswaterstaat legt uit: “Net voor de tunnel zitten soort roosters. Die zijn er om automobilisten te laten wennen aan het donker. Op die roosters ligt sneeuw en ijs, dat door de dooi in grote blokken naar beneden valt. Omdat hierdoor gevaarlijke situaties ontstonden hebben we de tunnel afgesloten en de sneeuw geruimd. De rijstroken richting Ridderkerk zijn inmiddels weer open. Vanavond maken we de buis richting Gorinchem schoon. Omdat hierdoor rijstroken afgesloten moeten worden, kan het zijn dat mensen daar hinder van ondervinden.”