NIEUW-LEKKERLAND – Een schuur in Nieuw-Lekkerland is dinsdagmiddag 21 december verwoest in een zee van vlammen. Het vuur ontstond rond 17.00 uur in een achtertuin van een woning in de Roerdomp. De vlammen waren door het bitumen dak binnen korte tijd acht à negen meter hoog. Hoewel de brandweer de brand snel onder controle had, is de schade fors. “Ik denk dat ik toch wel voor zo’n 3.500 euro schade heb. De schuur zelf stelde niet veel voor, het was gewoon een netjes gebouwd houthok met acht kuub openhaardhout, maar er hing bijvoorbeeld ook een lamp van 700 euro aan,” aldus Cees de Gruyter, eigenaar van de schuur. De oorzaak is volgens De Gruyter nog niet bekend. “Dat is koffiedik kijken. Het kan zijn dat er vuurwerk bij is afgestoken, maar het kan ook dat er kortsluiting is ontstaan bij één van de stopcontacten.” Klik op Lees Meer om meer foto’s te bekijken en verder te lezen.

De brand werd ontdekt door buren De Zwart, zij belden direct de brandweer. Een andere buurman belde De Gruyter op dat zijn schuur in brand stond. “Ik schrok wel toen hij belde, want ik dacht dat het ging om de schuur tegen mijn huis aan. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn. Alleen mijn auto stond in de buurt van het vuur; die heb ik nog snel kunnen wegrijden.” Tekst: Peter Stam. Foto’s zijn gemaakt door Reinier Breedveld, Willem de Wolf en Ezra Rehorst van de website www.112nieuw-lekkerland.nl.