NIEUW-LEKKERLAND – Na uitgebreid onderzoek heeft de politie op maandagmorgen 20 en dinsdagmorgen 21 december drie verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van diverse vernielingen. Het betreffen een 17-jarige jongen en een 16-jarig meisje uit Nieuw-Lekkerland en een 15-jarige jongen uit Streefkerk. Naar aanleiding van de vernielingen hield de politie een grootschalig buurtonderzoek en met resultaat: mede op basis van diverse verklaringen van buurtbewoners zijn de drie verdachten aangehouden. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Inmiddels hebben 25 gedupeerden aangifte gedaan, de schade loopt in de duizenden euro’s. De grove vernielingen vonden plaats in de omgeving van de Venuslaan, Planetenlaan en de Uranusstraat tussen 01.00 uur en 04.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 december. Er werden ruiten van auto’s vernield met onder andere bloembakken en er werden spiegels gesloopt. Ook werden ruiten van twee bushokjes en van twee scholen vernield. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.

De impact en de maatschappelijke verontwaardiging over het spoor van vernielingen door het dorp waren groot. “Daarom zijn we blij dat we met de hulp van getuigen in deze zaak zo snel tot aanhoudingen konden overgaan”, aldus Wilma Noordergraaf, woordvoerster van de politie. Het gerucht dat de jongeren zouden zijn beïnvloed door de onlangs verschenen film ‘New Kids Turbo’, waarin een dorp op stelten wordt gezet, wijst Noordergraaf resoluut van de hand. “Dat is een gerucht. Er is geen enkele aanleiding om deze film als oorzaak te benoemen. Ik denk dat deze reden wordt aangedragen door mensen omdat er nog geen reden bekend is.”  De verhoren zijn nog in volle gang. Op grond van de verklaringen van de verdachten wordt besloten door de rechter hoelang de verdachten worden vastgehouden en wat de strafeis tegen hen wordt.