ALBLASSERDAM – De politie vraagt alert te zijn op mensen die met een babbeltruc proberen binnen te komen en daarmee geld of andere waardevolle spullen weg willen nemen.  Dit overkwam een 83-jarige man uit Alblasserdam in zijn woning aan de Groenezoom op woensdagavond 15 december omstreeks 21.00 uur. Nadat er werd aangebeld deed de man open en zag twee getinte vrouwen staan met een bos bloemen die vertelden dat ze namens “kinderpostzegels” bloemen kwamen brengen. De vrouwen liepen de woning in, één van hen bleef in de gang en veroorzaakte daar wat geluid waardoor de man alert werd. Hij wilde gaan kijken en werd door de andere vrouw tegengehouden. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De man had al snel door dat er niets van klopte, zag dat er ook iemand in de slaapkamer was en werkte de beide vrouwen zijn huis uit. Korte tijd later werd de man gebeld door een vrouw die zich voordeed als een bankmedewerkster en vroeg om bankrekeningnummer en pincode. De man was hier niet van gediend en hing op. De dame probeerde het nog een keer waarna de man opnieuw ophing. Uit zijn woning ontbreekt niets. De twee vrouwen zijn getint, ongeveer 1.70 m. lang en droegen beiden een glimmende nepleren jas. De politie waarschuwt voor babbeltrucs. Laat bij twijfel bezoekers niet binnen en zeker niet als zij zich onverwachts voordoen als vertegenwoordigers van een organisatie. Bankmedewerkers bellen nooit op om te vragen naar rekeningnummer en pincode, trap hier dus ook niet in. Vertrouwt u het niet? Maak dan altijd melding op 0900-8844. Als er direct actie van de politie moet worden ondernomen mag u ook 112 bellen.