ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase van Alblasserdam heeft maandag 20 december een aantal zakjes fair trade snoep gekocht, waarvan de opbrengst voor Serious Request is bestemd. Hij deed de aankoop in de Wereldwinkel aan het Cortgene om zo de landelijke actie, die ook plaatselijk wordt gehouden, een hart onder de riem te steken. Blase motiveerde zijn keuze met: “Kerst is sowieso al een tijd om niet alleen aan jezelf te denken. Ik vind het erg goed dat een landelijke actie ook plaatselijk aandacht krijgt.” Nel de Vries, vrijwilligster in de winkel was blij met de komst van de burgemeester: “Hoe meer aandacht we krijgen hoe beter het is.” Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De Wereldwinkel van Alblasserdam gaat samen met cultureel centrum Landvast geld inzamelen voor Serious Request. Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Op dinsdagavond 21, woensdagmiddag en -avond 22 en donderdagavond 23 december kan iedereen in Landvast fair trade chocolade en snoepjes kopen. De opbrengst hiervan gaat dan naar Serious Request. Landvast geeft tijdens deze dagen van elke verkocht bioscoopkaartje één euro aan het goede doel.

Overdag staat er in de Wereldwinkel, Cortgene 3, een giftbox. De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar via het Rode Kruis naar kinderen en HIV. Zoveel kinderen zijn slachtoffer van HIV. Niet alleen omdat ze het zelf misschien hebben opgelopen, maar ook omdat ze hun ouders zijn verloren aan de ziekte en daardoor ineens alleen in de wereld staan. De ziekte doodt jaarlijks twee miljoen mensen en vooral in Afrika is HIV/Aids een groot probleem. Juist de kinderen die achterblijven zijn de stille slachtoffers. Ze raken vaak via de ouders besmet of verliezen ouders aan de ziekte en daarmee ook de basis voor een normaal leven. Voor deze kinderen, voor deze stille ramp, vraagt 3FM dit jaar aandacht en gaat het samen met het Rode Kruis geld inzamelen.

Natuurlijk wil de Wereldwinkel en Landvast hier een steentje aan bijdragen. Daarom roepen zij iedereen op: KOM GEVEN, tijdens uw bezoek aan Landvast of in de Wereldwinkel op 21 t/m 23 december a.s.