ALBLASSERDAM – Door hevige sneeuwval, zijn vrijdag 17 december tientallen ongevallen gebeurd in Alblasserdam. Zo konden bij het Makado een aantal automobilisten elkaar niet ontwijken, reed een ambulance tegen een verkeersbord in de Polderstraat en knalden twee weggebruikers op elkaar ter hoogte van de West-Kinderdijk. Maar ook binnenshuis ging lang niet alles goed: een man kreeg tijdens het klussen in de Akkerwinde een ongeluk met een zaag (zie bericht hieronder), verder viel een man flauw voor de kassa van Bas van der Heijden en werden twee mensen onwel in een woning aan de Nicolaas Beetsstraat en in een woning aan de Rijnstraat . Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Zelden gebeurden zoveel ongevallen op één dag tegelijk in Alblasserdam. Hoewel het met de ernst van de meeste ongevallen meeviel, ontstond er wel voor duizenden euro’s schade aan auto’s. Ook fietsers kwamen door de gladheid met moeite vooruit en moesten oppassen om niet onderuit te gaan. Zelfs een sneeuwschuiver op de Dam trok het niet meer door het dikke pak sneeuw en stond minutenlang vast op het fietspad.

De foto’s hieronder zijn gemaakt door Michael den Burger, Jan Wijninga en Koos de Groot.

Rond 13.00 uur kon een aantal automobilisten elkaar niet meer ontwijken. Doordat een busje, vanaf het Wilgenplein doorgleed, reed een Opel vanaf Blokweerweg op dit voertuig. Een Alpha Romeo kon de boel niet meer ontwijken en schoof er ook op.

Een ongeval op de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Een personenauto en een 45-kilomtervoertuig raakten beschadigd.

Een ambulance reed tegen een verkeersbord in de Polderstraat. Vermoedelijk gaf een automobilist het voertuig met optische -en geluidssignalen geen voorrang.

Een sneeuwschuiver kwam bijna niet door de sneeuw heen op de Dam.