ALBLASSERDAM – Gerrie Ossewijer, voorzitter van het bestuur van de WAO belangengroep in Alblasserdam, overhandigt 18 december 2010 om 13.00 uur de sleutel van haar deel van het gebouw De Bolder over aan Adnan Erdogan, voorzitter van de Turkse vereniging Yunus Emre. Yunus Emre maakte al gebruik van het andere deel van De Bolder. Burgemeester Blase is bij de overhandiging aanwezig. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De WAO belangengroep was bijna dertig jaar gehuisvest in De Bolder aan de Anjerstraat. In de zomer van 2009 heeft de gemeente het bestuur van de belangengroep verzocht naar een andere locatie te verhuizen. Dit past binnen het beleid van de gemeente Alblasserdam om verenigingen en activiteiten zoveel mogelijk te huisvesten op centrale locaties als Landvast, MFC Maasplein, het nieuwe Palet en de Alblashof. Deze gebouwen hebben alle faciliteiten om de meeste verenigingen goed en betaalbaar te huisvesten.

De huisvesting van de WAO belangengroep in De Bolder was ook duur: elk jaar kost dit €25.000,- waarvan ruim €20.000,- voor rekening van de gemeente kwam.

Omdat de WAO belangengroep veel moeite had met de overstap naar een andere locatie, heeft burgemeester Blase verschillende gesprekken met het bestuur gevoerd. Samen zijn ze overeen gekomen dat de vereniging de gelegenheid krijgt haar activiteiten langzaam af te bouwen. De gemeente ondersteunt de vereniging met een bijdrage van vijftig procent van de kosten, tot een maximum van 10.000 euro.

Nu het eigendom van De Bolder wordt overgedragen aan Yunus Emre, maakt de gemeente hier geen kosten meer voor.