ALBLASSERDAM – Na een tijd van lang beraad en voorbereiding is er een mijlpaal te melden in het prestigieuze project Waterhoven te Alblasserdam. De verkoop van de luxe woningen start op 18 december aanstaande. De verkoop van het deelproject Klein Alblas is in handen van makelaar Kooijman Eigen Huis in Albasserdam. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

In totaal telt het plan 93 woningen variërend van vrijstaande villa’s op royale kavels grote tweekappers gelegen aan de rivier de Alblas tot geschakelde tweekappers en patiowoningen in het middengebied.. Waterhoven is gelegen aan de rand van Alblasserdam, nabij het Groene Hart maar ook langs de uitvalsweg naar de A15.

Voorafgaand aan de verkoop vindt er op vrijdag 17 december aanstaande een belangrijke ondertekening plaats tussen de gemeente Albasserdam en de Klein Alblas C.V. (Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland B.V. te Hardinxveld Giessendam en Blauwhoed B.V. te Rotterdam). Deze ondertekening maakt de weg vrij voor de verkoop van de woningen die op de drie oostelijke eilanden en het middengebied in het plan de Waterhoven gebouwd zullen worden.

Omdat de marktsituatie na de realisatieovereenkomst (2005) van het project Waterhoven Oost is gewijzigd, krijgen de bestaande afspraken een update. De belangrijkste aanpassing op de overeenkomst is dat er negen extra woningen gebouwd zullen worden. Dit is planologisch al geregeld in het bestemmingsplan. Verder is de planning geactualiseerd en afgestemd op de verwachte doorlooptijd van het plan. De bouw gebeurt in fasen vanaf de noordkant; zodra 70% per fase verkocht is, start de nieuwbouw. De gemeente start in 2011 met de voorbereiding en de aanleg van het parkje in het noordelijk gedeelte van het plan.