ALBLASSERDAM – Net als voorgaande jaren organiseren de gemeente Alblasserdam en McDonald’s een vuurwerkactie. Op maandag 3 januari 2011 kan van 10.00 uur tot 15.00 uur bij de diverse inzamelpunten vuurwerkafval worden ingeleverd. Voor elke volle zak met vuurwerkresten krijgen de deelnemers een hamburgerbon van McDonald’s.  Deze hamburgerbonnen worden door McDonald’s gratis beschikbaar gesteld. De bonnen kunnen tot en met 8 januari 2011 worden ingewisseld. Mensen die vroegtijdig het vuurwerk bij zich hebben of afsteken, lopen kans opgepakt te worden door de politie om daarna voor straf met de bezem of papierprikker zichtbaar in Alblasserdam te werken. Klik op Lees Meer om verder te lezen. 

Op maandag 3 januari 2011 van 10.00 tot 15.00 uur kan men terecht bij de volgende inzamelpunten:

 McDonald’s Alblasserdam (Kelvinring 46)

Scheldeplein

Parkeerplaats bij Bas van der Heijden

Parkeerplaats achter het gemeentehuis

 De gemeente vraagt aandacht voor het feit dat het verboden is om voor 31 december 10.00 uur of na 1 januari 02.00 uur vuurwerk af te steken of bij zich te hebben. Wanneer dat toch wordt gedaan dan kan de politie degene aanhouden die het vuurwerk afsteekt of bij zich heeft. Jongeren tot achttien jaar die worden aangehouden, worden verwezen naar Halt Zuid-Holland Zuid. Door Halt Zuid-Holland Zuid worden taakstraffen opgelegd. Dit betekent dus: met een bezem of papierprikker zichtbaar in het dorp werken!