ALBLASSERDAM –  Een aantal van de Alblasserdamse Harmonie ‘Excelsior’ heeft afgelopen weken een muziekexamen afgelegd. De saxofoondocent had hard gewerkt en bracht vier leerlingen: Jochem van Angelen, Mathijs Kiljan en Wesley Panman gingen voor hun A diploma. Jochem en Mathijs slaagden met 45 punten, een 7.5 en Wesley zelfs met 48 punten, een 8. Niels de Graaf ging al voor zijn B en slaagde breeduit met 48,5 punten, een 8+. De rij werd gesloten door Arco Hoefnagel op trompet met 49 punten, een 8+. Klik op Lees Meer om verder te lezen. 

Deze pittige examens worden georganiseerd onder auspiciën van de  Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (K.N.F.M.). Daarbij is vooral aandacht voor improvisatie en uit het hoofd spelen. Muziekvereniging ‘Excelsior’ beschikt over een ‘eigen’ opleiding en ervaren docenten met conservatoriumopleiding. Deze docenten zijn ook bij de examens aanwezig en worden betrokken in de resultaten. Deze uitslagen zijn voor hen en voor de leerlingen een groot compliment, alle leerlingen geslaagd met mooie cijfers en de examinatoren zeer tevreden.

Bij de muziekvereniging is altijd plaats voor nieuwe leerlingen van alle leeftijden. De muziekinstrumenten en de lesmaterialen worden gratis in bruikleen gegeven. Het gaat hierbij uiteraard om (blaas)instrumenten die door de Harmonie gebruikt worden zoals klarinet, hobo, fagot maar ook hoorn, trombone, saxofoon, bariton en daarbij het slagwerk in al zijn facetten. De actieve muziekvereniging met veel jongeren, oefent op maandagavond in de Elthetokerk aan de Blokweerweg. Geïnteresseerden kunnen aldaar informatie inwinnen bij het bestuur, maar ook op de website van de vereniging.