ALBLASSERDAM – Het gezelligheidskoor De Klinkers zingt donderdag 23 december allerlei kerstliedjes in het Makado. De koorleden oefenen al enige tijd op de veelal Engelstalige kerstsongs. In het winkelcentrum laten ze die donderdagavond horen dat het koor over een breed Kerstrepertoire beschikt en de liedjes met veel gevoel vertolken. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De Klinkers willen de kerstperiode niet ongemerkt voorbij laten gaan en in dit jubileumjaar verzorgen de koorleden een optreden in het Makado winkelcentrum. Het koor bestaat tien jaar en is door omstandigheden niet in staat geweest zelf een kerstconcert in Landvast te organiseren. De koorleden zijn daarom zeer blij dat het bestuur van het Makado hen in de gelegenheid stelt toch een kerstconcert te houden.

De Klinkers hebben flink geoefend om een leuke en muzikale kerstsfeer voor het voetlicht te brengen. Onder leiding van dirigent Hendrik-Jan van Dijkhuizen en met begeleiding van het eigen combo zingen De Klinkers in het Makado van 18.00 tot 18.45 uur bekende liedjes als Rudolph, Santa Claus is coming to town, Feliz Navidad (met een knipoog naar de jaarwisseling), Mary’s boychild, Little drummer boy en Silent night.  Na een korte pauze stellen de koorleden zich weer op op het middenplein, bij het terras om de volgende reeks liedjes te brengen. Daarbij zingen de koorleden van 19.15 tot 20.00 uur onder meer Jinglebell rock, Winter wonderland, First Noël, Lonely this Christmas, White Christmas en wensen iedereen tot slot ‘Een heel gelukkig kerstfeest’ met het laatste liedje.

De koorleden hopen dat er flink wat winkelend publiek in het Makado is die avond en deze bezoekers zijn van harte uitgenodigd om naar dit Kerstrepertoire te komen luisteren. Ze gaan dan zeker met een warm kerstgevoel weer naar huis,