“Eend met bierflesjes doodgegooid vanuit flat”

ALBLASSERDAM – Een dode eend met daar omheen (kapotte) bierflesjes achter de Savornin Lohmanweg in Alblasserdam doet het al vermoeden, maar Sonny Wijninga weet het zo goed als zeker: “Deze eend is doodgegooid met bierflesjes.” Woensdagmiddag 15 december liep de Alblasserdammer samen met zijn honden en zijn moeder bij het Lammetjeswiel, toen hij ineens een bierflesje vanuit een flat naar beneden zag komen: “Er werd op een eend in het water gesmeten. Toen ik beter ging kijken zag ik dat de eend dood was en dat er al meer flesjes naar beneden zijn gegooid. We hebben direct de politie gebeld,” vertelt Sonny. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Tot nog toe is er niemand voor de daad opgepakt. “De politie is wel langs geweest, maar ik weet niet wat ze er mee gaan doen. Het is sowieso al verboden om je afval uit een flat te gooien, maar nog triester vind ik het als je dit op een eend ga doen. Dan heb je gewoon geen verstand,” aldus Sonny.

Bij de politievoorlichter is nog niets bekend over het voorval. Wanneer er meer informatie is, wordt dit bericht bijgewerkt.