ALBLASSERDAM – Een geit van de Alblasserdamse kinderboerderij heeft zondagochtend 12 december minutenlang, kermend van de kou in het ijskoude water gelegen. Het is volgens de verzorgers maar de vraag of het dier het avontuur gaat overleven. Rond 09.20 uur werd de mekkerende geit ontdekt door een wandelaar bij de Plantage, die vervolgens de brandweer inschakelde. Omstanders moesten enkele minuten toezien hoe het soms gillende dier tevergeefs uit een wak in het ijs probeerde te komen. De hekken waren namelijk op slot en hermetisch afgesloten met prikkeldraad. Nadat de brandweer was gearriveerd en de hulpverleners via een ladder over de omheining waren geklommen, kon het dier snel worden gered. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Vermoedelijk is de viervoeter het zwakke ijs opgelopen en er daarna in het midden doorheen gezakt. Vrijwilliger Floor de Wit vertelt: “Dinsdag is de geit er ook al doorheen gezakt. Het is een erg eigenwijs dier. We hebben hem direct nadat hij uit het water kwam, goed verzorgd en onder een warme lamp gezet. Het is maar de vraag of ie er niets aan over houdt, want hij was zondagmiddag helemaal verstijfd,” aldus De Wit.