ALBLASSERDAM – Eind deze maand komen zo’n 25.000 jongeren uit heel Europa naar Rotterdam voor ontmoetingen met gelovigen. Enkele kerken uit Alblasserdam bieden de Europese jongeren onderdak, zodat zij deel kunnen nemen aan de Taizé Jongerenontmoeting in Rotterdam. De Havenkerk en de Ontmoetingskerk hebben zich als gastkerk opgegeven om 120 jongeren te ontvangen. De jongerenconferentie wordt van 28 december t/m 1 januari  in Ahoy gehouden. Het is de 33e eindejaarsontmoeting die de oecumenische, christelijke broedergemeenschap uit het Franse Taizé jaarlijks in één van de steden in Europa organiseert. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Tijdens deze etappe van de ‘Pelgrimage van vertrouwen’ ontmoeten de jongeren elkaar in gezamenlijke Taizé-vieringen en gaan zij met elkaar in gesprek over specifieke jongerenthema’s. De rode draad van de conferentie is ‘Hoop’. Zijn er signalen in de samenleving en op het persoonlijke vlak die hoop geven?

Naast de activiteiten in Ahoy is er ook ruimte in het programma om in één van de plaatselijke kerken in gesprek te gaan met plaatselijke jongeren. In Alblasserdam gebeurt dat in de Ontmoetingskerk. Elke morgen wordt daar om 8.30 uur een Taizé-viering gehouden. De Ontmoetingskerk staat dan ook voor belangstellenden open (29-31 december).

Om de jongeren te huisvesten zijn veel gastgezinnen uit Alblasserdam, maar ook uit Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas, bereid om de jongeren te ontvangen. Zo’n 25.000 jongeren worden er in Rotterdam verwacht, die allemaal een slaapplek nodig hebben. Er worden nog veel slaapplaatsen gezocht. In Alblasserdam gaat het om ca. 20 gezinnen die in totaal 40 jongeren willen huisvesten. Door de jongeren gastvrijheid te bieden krijgen gastgezinnen de kans om unieke contacten te hebben met gelovige jongeren uit Europa. Kortom: in Alblasserdam wordt de uitdaging opgepakt door ‘deelnemer’ te worden aan de Jongerenontmoeting  ‘Taizé aan de Maas (en Noord en Lek)’.

Zondag 12 december is er en Taize-viering in de Ontmoetingskerk, aanvang 17.00 uur. Interesse? Mail naar: Taize.alblasserdam@telfort.nl