ALBLASSERDAM – De actie van Jannie en Adrie Baijens uit Alblasserdam heeft al meer dan 100.000 euro opgebracht. Het echtpaar verloor in augustus dit jaar hun 31-jarige dochter Bianca Baijens aan baarmoederhalskanker. Om de sterfgevallen in de toekomst terug te dringen is er een apparaat nodig dat één miljoen euro kost. Nederlandse ziekenhuizen hebben geen geld om de levensreddende scan aan te schaffen. Daarom gaan de Alblasserdammers zelf op zoek naar het enorme bedrag om de aanschaf te kunnen doen. Vanavond, 9 december, staat Bianca’s droom in de schijnwerpers bij het tv-programma ‘Namens jou’. Het programma begint om 22.20 uur op Nederland 1. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Bianca was zelf tien jaar viroloog bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Haar laatste wens was dat het ziekenhuis een eigen hyperthermiescan zou krijgen, maar door geldgebrek is daar niet van gekomen. Vandaar het initiatief van haar ouders om via sponsors genoeg geld binnen te krijgen om de scan aan te schaffen. Bij hyperthermie wordt een tumor verwarmd, waardoor de cellen zwakker worden en beter te bestrijden zijn. De overlevingskansen zouden met de scan enorm toenemen. De ouders van Bianca vertellen in de krant op zoek te zijn naar grote sponsors, maar ook dat ze zelf dingen gaan organiseren zoals een benefietwielerronde, inzamelingen en collectes in de kerk.

Mensen die geld willen overmaken, kunnen dit doen via gironummer 2995 van het Erasmus MC Vriendenfonds O.V.V. Walking on a Dream.