ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse wethouder Ad Cardon heeft woensdagavond 8 december enigszins afstand genomen van zijn  uitspraak van vorige week over ‘hele slechte contracten’ van de gemeente. “Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om de bekwaamheid in dit (gemeente) huis, maar om wat advocatenkantoren voor ons doen. Teksten kunnen soms op meerdere manieren worden uitgelegd. Dat bedoelde ik ermee te zeggen,” zei de wethouder tijdens de raadsvergadering. Cardon gaf toe dat zijn uitspraak niet erg handig was: “Het was er uit voordat ik het wist. En dat overkomt mij meer.” Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Na deze opmerking zei Cardon dat hij tijdens de besloten vergadering van b en w al gezegd had “Ik ben eigenlijk niet geschikt voor wethouder”. En hoewel sommige dingen wel wat gekscherend bedoeld waren, willen de SGP en D66 toch graag dat ook de andere contracten nagelopen worden. SGP’er Eric Boersma: “Wij moeten als gemeente beter kijken naar contracten , misschien is het goed als er een onderzoekje naar wordt gedaan.”

Het is nog niet bekend of er inderdaad een onderzoek ingesteld gaat worden door bijvoorbeeld de rekenkamercommissie. Het artikel van vorige week is hier te vinden.