ALBLASSERDAM – Nog niet elke Alblasserdammer is tevreden met het huidige strooibeleid in het Damdorp. Volgens ‘strooiwethouder’ Ad Cardon is het zelfs zo erg dat de receptionisten van de gemeente allerlei minder fijne verwensingen naar het hoofd geslingerd krijgen. Burgemeester Blase sprak hier tijdens de raadsvergadering van woensdagavond 8 december zijn ongenoegen over uit: “Het geeft geen pas dat mensen onfatsoenlijk doen tegen mensen die juist hun best doen de mensen zo goed mogelijk te woord te staan.” Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Hoewel de gemeente goed haar best doet, moet het beleid volgens gemeenteraadslid Theo de Gelder (CDA) misschien toch nog wat worden bijgeschaafd: “Als ik op mijn fiets de straat uit wil, moet ik eerst honderden meters glijden en glibberen. Eenmaal op de Van Hogendorpweg gaat het al een stuk beter. Kan dat niet beter?,” vroeg De Gelder zich af. Hij gaf hierbij twee suggesties: “We hebben een veegmachine, kunnen we die niet in de woonstraten inzetten? Want de straten zijn soms net ijsbanen. Ten tweede: is het mogelijk om wat meer zout te strooien, zodat er wat meer grip ontstaat?”

Volgens wethouder Cardon is het probleem bekend. Echter, is er vastgesteld in het strooibeleid dat er in straten waar weinig gereden wordt, niet wordt gestrooid. Tot slot liet Cardon weten ook wat van de burgers te verwachten: “Ik hoorde deze week van iemand dat er in een winkel in Alblasserdam voor 7,50 euro 25 kilo zout te koop is. Ik denk dat je dus best wel mag vragen of mensen zelf actie ondernemen en er wat aan de gladheid doen. We doen het als gemeente nooit helemaal optimaal.”