ALBLASSERDAM – Diverse Alblasserdammers zijn afgelopen weekend slachtoffer geworden van skimmen en zijn daardoor voorlopig enkele duizenden euro’s armer. Skimmen houdt in dat criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, samen met de pincode kunnen ze geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland. Het vermoeden van diverse gedupeerden was dat het bij het pinautomaat van de Rabobank bij het Makado was gebeurd. De Rabobank heeft echter laten weten dat dit niet het geval is. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De Alblasserdamse bankvestigingen konden nog niet vertellen hoeveel mensen er slachtoffer zijn geworden. Wel zijn uit voorzorg alle passen geblokkeerd van mensen die afgelopen weekend bij het bewuste automaat gepind hebben. Zij zijn inmiddels door de banken telefonisch benaderd. De slachtoffers, waarvan vaststaat dat zij inderdaad geskimd zijn, krijgen het bedrag vergoed van zijn of haar bank.