ALBLASSERDAM – Parkeren blijft lastig in de wijk Kinderdijk. Volgens bewoners wordt de situatie steeds nijpender. Zeker nu de Bijzonder OpsporingsAmbtenaren (BOA) regelmatig controleren op foutparkeren. “Er moeten gewoon vijftien tot twintig parkeerplaatsen bijkomen. Als ik ’s nachts thuiskom uit mijn werk, is er nergens plaats. Noodgedwongen zet ik ‘m dan maar in het gras, om de volgende morgen een geel blaadje onder m’n ruit vandaan te halen met een waarschuwing. De volgende keer is het wel een boete, terwijl ik hier niets aan kon doen,” klaagde een bewoner onlangs tijdens een wijkoverleg. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Volgens wethouder Peter Verheij is het niet mogelijk meer plekken te genereren. “Er zijn gewoon geen mogelijkheden meer in de wijk. Er is in het verleden een lage parkeernorm gehanteerd. Misschien is het een idee om het kerkplein (Ds. B. Toesplein) door de weeks te gebruiken,” opperde de verkeerswethouder. Maar ook op het parkeren op het kerkplein is volgens de bewoners van (vooral) Nieuw-Kinderdijk geen goed plan. “Daar wordt vaak door de weeks kerk gehouden en ’s zondags staat het natuurlijk al helemaal vol. Er moeten gewoon plekken bijgemaakt worden. Er is voldoende plaats langs de groenstroken en op de plekken waar onlangs de bomen gekapt zijn.”

De komende weken gaan de bewoners verder in gesprek met de gemeente om het probleem op te lossen. “Als blijkt dat er wel plaats is, moet het ook financieel nog passen. Maar we gaan ons best doen,” aldus Verheij.