ALBLASSERDAM – Hoewel de eerste schaatsers al zijn gesignaleerd op de Alblas, zit het er voorlopig nog niet in dat er geschaatst kan worden op de Alblasserdamse ijsbaan bij het Kortland. Door de isolerende laag sneeuw, is er weinig ijs aangegroeid. “Het is nog maar 2,5 à drie centimeter dik en het moet zo’n acht centimeter dik zijn om de mensen er op te laten,” aldus Jan Baan, voorzitter van de Alblasserdamse IJsclub. De IJsclub waarschuwt mensen op haar site om het natuurijs op te gaan. “Wij raden dit ten zeerste af. Heb nog even geduld voordat er ernstige ongelukken gebeuren, we krijgen ruimschoots de tijd om te genieten van de ijspret,” schrijft het ijsclubbestuur. De club kan nog geen goede inschatting maken wanneer er wel geschaatst kan worden. “Het kan alle kanten op, maar de komende dagen in ieder geval nog niet,” aldus Baan. Foto: Cees van der Wal.