ALBLASSERDAM – In een onderzoek naar witwassen heeft de politie op woensdag 1 december een 36-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Ook zijn BMW M5 en computer werden in beslaggenomen. Donderdag 2 december doorzocht de politie de woning van de man aan de Willem Dreeshof. Bij deze zoeking werden onder andere een nep-balletjespistool, een tas illegaal vuurwerk aan zware strijkers en een op de zolderverdieping werkende hennepkwekerij met 116 planten aangetroffen. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

 De politie kreeg begin 2010 een melding ‘ongebruikelijk bezit’; een indicatie dat de man boven zijn stand leefde. Hierop werd een onderzoek gestart, dat leidde tot de aanhouding van de man en het doorzoeken van zijn woning aan de Willem Dreeshof. Een nader (financieel) onderzoek naar de verdenkingen van witwasactiviteiten van de man volgt. De verdachte is na verhoor heengezonden en zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de rechter.

Politie Zuid-Holland-Zuid investeert in de opsporing van zogenaamde financieel-economische criminaliteit. De meeste vormen van criminaliteit hebben immers een financieel motief. De politie is er dan ook veel aan gelegen om geld en luxegoederen van deze criminelen af te nemen. ‘Misdaad mag niet lonen,’ vindt de politie.