ALBLASSERDAM – Sinds een aantal weken ontvangen ouders van pasgeborenen door inschrijving van hun kind bij de gemeente Alblasserdam en/of tijdens een bezoek aan het consultatiebureau een waardebon voor een Boekstartkoffertje. De Bibliotheek A tot Z, vestiging Alblasserdam viert op woensdag 15 december de opening van dit project Boekstart en de daarbij horende hoek in de bibliotheek met baby- en oudervriendelijk meubilair en een nieuwe boekencollectie voor baby’s vanaf 3 maanden. Van 15.00 tot 17.00 uur kan de waardebon worden ingeleverd in bibliotheek Alblasserdam en zal wethouder Ad Cardon de eerste koffertjes uitreiken. Iedereen is welkom om dit moment te vieren met het eten van beschuit met muisjes. Klik op lees Meer om verder te lezen.

Boekstart
Project Boekstart is een samenwerking tussen de Jeugdgezondheidszorg, de gemeente Alblasserdam en de Bibliotheek A tot Z. Het project wil ouders van baby’s intensief met boeken en het lezen daarvan in aanraking brengen en tevens actief binden aan de plaatselijke openbare bibliotheek.  Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die al in een vroeg stadium spelenderwijs vertrouwd raken met boekjes en lezen met de paplepel ingegoten krijgen, een grote voorsprong op taal ontwikkelen in vergelijking met leeftijdgenootjes bij wie dat niet is gebeurd. Door middel van een brief van de gemeente Alblasserdam, waar ouders hun pasgeborene(n) inschrijven, en/of tijdens een bezoek aan het consultatiebureau, hebben ouders van baby’s een introductie van het Boekstart project en een waardebon ontvangen. Met deze bon kunnen ze vanaf 15 december gratis een Boekstart koffertje ophalen bij de bibliotheek, met daarin een boekje en een CD met liedjes en versjes. Daarnaast krijgt het kind een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Wethouder Ad Cardon deelt tussen 15.00 en 17.00 uur de eerste Boekstartkoffertjes uit.

 Babyhoek
Bij het Boekstartproject hoort een speciale babyhoek. Met subsidie van Stichting Lezen is ook in de  bibliotheekvestiging Alblasserdam  zo’n hoek ingericht.  Met baby- en oudervriendelijk meubilair en uitbreiding van de boekencollectie voor baby’s vanaf 3 maanden heeft de bibliotheek een plezierige plek gecreëerd waar ouders en hun kind samen van het lezen kunnen genieten. Na de opening van het project en de babyhoek heeft de bibliotheek het voornemen om met regelmaat activiteiten voor ouders en baby’s te organiseren.