ALBLASSERDAM – Onder ruime belangstelling is donderdagochtend 2 december de eerste paal geslagen voor het woningbouwproject ‘De Havenmeesters’ in Alblasserdam. De officiële handeling werd verricht door wethouder Sjoerd J. Veerman en Gilbert Kokenberg, adjunct-directeur bij projectontwikkelaar AM. Tientallen mensen, waaronder diverse kopers van de woningen trotseerden in alle vroegte de sneeuw en kou en waren getuigen van het voor hen memorabele moment. Het project bestaat uit 34 eengezinswoningen in verschillende uitvoeringen. Veel kopers zijn ‘starters’. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Volgens Kokenberg is er erg veel belangstelling voor de woningen. “Vijftien van de twintig huizen zijn al verkocht. Gemiddeld kosten de huizen zo’n 230.000 euro en voor starters, die toch geen woning te verkopen hebben, is dat een goede prijs,” aldus Kokenberg. Wethouder Veerman sprak van ‘mooie woningen op een mooie locatie’. “Ik ben blij dat wij dit als gemeente aan Alblasserdam te bieden hebben. Je ziet vaak genoeg dat mensen geen nieuwbouwhuis in hun eigen gemeente kunnen kopen. Gelukkig kunnen wij deze mogelijkheid wel bieden. Ik hoop dat ook de andere woningen snel verkocht zijn en dat het een voorspoedige bouw mag worden.”

De Havenmeesters ligt op het terrein van de voormalige Verolme Scheepswerf. Het is een van de nieuwe projecten in het herontwikkelingsgebied Alblasserwerf. Binnen dit gebied zijn al meerdere projecten van AM gerealiseerd, zoals De Hellingen, Rietgorspad en De Straten. Alblasserwerf ligt ten zuiden en op loopafstand van het oude centrum van Alblasserdam aan de rivier De Noord. Het streven is om het oorspronkelijk karakter van de werf te behouden. Zo zijn oude kades hersteld en worden scheepshellingen gehandhaafd.

De eerste fase omvat dertien drielaagse herenhuizen. De tweede fase is inmiddels ook in de verkoop gegaan en bestaat uit zeven drielaagse woningen. De netto-vrij-op-naam-prijzen van de woningen uit de eerste en tweede fase lopen uiteen van 229.900 euro voor een tussenwoning tot 246.600 euro voor een hoekwoning.

Alblasserwerf is een ontwikkeling van Alblasserwerf CV, een samenwerking tussen AM en Volker Wessels Vastgoed. De Havenmeesters wordt ontwikkeld door AM. De woningen zijn ontworpen door Klunder Architecten in Rotterdam. De bouw is in handen van BAM Woningbouw BV. Geïnteresseerden kunnen terecht bij de Alblasserdamse makelaar Veldhoen en Romeijn aan de Haven.