ALBLASSERDAM – Janneke Pot heeft woensdag 1 december de kleinste boetiek van Alblasserdam geopend. Het winkeltje dat de naam ‘MijnEigenDing’ draagt is nog geen 25 vierkante meter groot. Maar dat is volgens de Alblasserdamse ook niet nodig: “Ik heb heel veel spullen en als een product op is, kan ik dat uit de opslag op het industrieterrein halen.” In de winkel zijn vooral exclusieve spullen te koop. Denk hierbij aan merken als Rivièra Maison (of look-a-likes hiervan) en Mathilde M. “Ik hou niet van al dat massale. Het is een winkel voor als je van landelijk en romantisch houdt.” Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Janneke (28) verkocht al zo’n drie jaar vanuit huis haar spullen. Maar dat werd een beetje te lastig: “Het is echt een uit de hand gelopen hobby van me, het ging gewoon te veel ruimte innemen,” aldus Janneke. Toch is het niet haar wens om altijd in het pasgeopende winkeltje te blijven. “Mijn droom is om meer van deze winkeltjes te openen. We hebben hele exclusieve spullen en hebben veel dingen die nergens anders te koop zijn in Alblasserdam. Als dit winkeltje goed gaat lopen, wil ik nog een winkel starten, en als die goed loopt, nog één. Natuurlijk kan ik niet zelf in al die winkeltjes staan, maar ik hoop dan een filiaalhouder te vinden, die voor de winkel wil zorg dragen.

Openingstijden
De winkel is gevestigd op de Dam, naast Repair en tegenover Vlot Damesmode. De openingstijden zijn: Maandag: gesloten, Dinsdag: gesloten, Woensdag: 9.30 – 17.30 Donderdag: 9.30 – 17.30 Vrijdag: 9.30 – 17.30 / 18.30 – 21.00 Zaterdag: 9.30 – 17.00. Meer informatie over de boetiek is te vinden op http://www.mijneigending.net/.

Boetiek
Het woord boetiek is overigens afgeleid van Franse woord Boutique en is een klein winkeltje met gespecialiseerde producten voor de hogere klasse.