ALBLASSERDAM – De onlangs geïnstalleerde straatnamencommissie van Alblasserdam heeft afgelopen week vergaderd over nieuwe straatnamen in Alblasserdam. Het voorstel van Cor Veen om oorlogsheld Halbe Ruiter te vernoemen heeft het niet gehaald. “Als we dat één oorlogsheld in het zonnetje gaan zetten, zetten we de rest in de schaduw. Dat willen we niet,” aldus Wim de Ruiter, lid van de commissie. Wel is voorgesteld om de naamloze straat tussen de Vroegestraat en de Plantageweg in Alblasserdam een naam te geven. “We hebben de gemeente geadviseerd dit de Wipmolenstraat te noemen,” aldus De Ruiter. Tot slot heeft de commissie besloten twee straten in de nog te bouwen wijk ‘Hof en Singel’ te vernoemen naar huisarts Hooftman en predikant Heineman. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

T.A. Hooftman (1886 -1952) was huisarts en Heineman (1879-1913) Hervormd Predikant in Alblasserdam. Zo’n veertig jaar geleden bestond de huidige Van Eesterensingel uit drie straten. De Van Eesterensingel, de Hooftmanlaan en de Heinemansingel. Dit vonden de Alblasserdammers te verwarrend en daardoor werden de laatste twee namen geschrapt. Eind maart wordt de volgende vergadering van de commissie gehouden.