ALBLASSERDAM – Nadat de gemeente Alblasserdam bekend heeft gemaakt dat iedere Alblasserdammer gratis een emmertje zout in het dorp kan halen, is er een ware stormloop ontstaan op het strooigoed. Tweederde van de 900 beschikbare emmertjes is al op. Dat deelde wethouder Ad Cardon dinsdagavond 30 november mee tijdens de commissievergadering. Om teleurstellingen te voorkomen zijn er weer honderden emmertjes bijbesteld. Deze worden op zeer korte termijn verwacht. De emmertje kosten de gemeente zo’n drie euro per stuk. Alblasserdam hoopt met de actie dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen en hun eigen stoepje strooien. Mensen die niet achter het net willen vissen, moeten op Lees Meer klikken om verder te lezen.

In principe zijn de emmertjes beschikbaar op de locaties MFC aan de Maasstraat, zwembad Blokweer, gemeentehuis, Alblashof en op de gemeentewerf aan de Staalindustrieweg. Maar volgens wethouder Cardon doen mensen er goed aan om direct naar de Staalindustrieweg te rijden, willen zij zo goed als zeker niet achter het net vissen. “De massaopslag van de emmertjes is namelijk op de gemeentewerf, van daaruit worden de andere punten bevoorraad.  Het kan dus zijn dat er op een bepaalde locatie even geen zout beschikbaar is, maar op de gemeentewerf is die kans het kleinst,” aldus Cardon.