ALBLASSERDAM – Zo’n 180 vrijwilligers uit Alblasserdam hebben vrijdagavond 26 november een onvergetelijke avond beleefd in Cultureel Centrum Landvast. De hele avond werden zij volop in de watten gelegd door het Alblasserdamse college van burgemeester en wethouders en door de leden van de gemeenteraad en jeugdgemeenteraad. Het Captains Diner, met onder andere een lopend buffet, wordt beschouwd als hèt jaarlijkse waarderingsmoment voor de meer dan 6000 actieve vrijwilligers in Alblasserdam. Wethouder Ad Cardon, min of meer de ‘captain’ van de avond, zei tijdens een korte toespraak er veel waarde aan te hechten dat er zoveel vrijwilligers actief zijn in het Damdorp. “Ik denk dat we als dorp heel trots mogen zijn op al deze mensen die zich vrijwillig ergens voor inzetten.” Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Na het buffet werd de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar ging deze eervolle onderscheiding naar Gonnie Verboom, die zich al jaren inzet voor onder meer de gehandicapten. De vereniging van het jaar mocht door het publiek worden gekozen. Deze prijs, waarmee een geldbedrag van 750 euro gemoeid gaat, ging naar Speeltuinvereniging Kinderdijk.

Wethouder Ad Cardon (PvdA) in gesprek met een aantal vrijwilligers.

Orhan Yilmaz legt de Alblasserdamse vrijwilligers flink in de watten.

Jeugdgemeenteraadslid Ardjan Boersma overlegt met D66-partijleider Ramon Pardo en CU'er Aart Clements over de bediening.

CU-fractieleider Arjan Zwaan (l) en burgemeester Bert Blase (r) scheppen op.

De wethouders Peter Verheij (l) en Sjoerd J. Veerman (r) geven de avond een extra sausje.

Een deel van de organisatie van het Captain Diner was in handen van de ROWA. Links een medewerker van de ROWA met daarnaast Theo de Gelder namens het CDA.

Tijdens het diner konden de vrijwilligers genieten van livemuziek.