ALBLASSERDAM – Robbert Donk heeft afgelopen donderdag geschiedenis geschreven door als eerste wiekslagzwemmer deel te nemen aan de Europees Kampienschappen Korte Baan in Eindhoven. Met heel veel zin en uitgedost in een oranje Wiekslag T-shirt ging een groepje wiekslagsupporters uit Alblasserdam naar Eindhoven om Robbert aan te moedigen. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Foto en tekst: Tenny Kortleve.

Robbert zwom de 50 m vrije slag in 22.86 en eindigde daarmee op een 32e plaats.  De laatste dag mocht Robbert nog starten op de 4×50 m estafette vrije slag. Met een tweede tijd wist de mannenploeg  zich ruimschoots te plaatsen voor de finale die later op die dag gezwommen moest worden. De rest van de zwemmers zwom zaterdag de ZRO-sprint in Dordrecht.

Persoonlijke records
Er werden maar liefst 27 persoonlijke records gezwommen. Cheyenne Visser, Romy de Laat en Alinda Damsteegt zwommen zelfs op al hun 3 afstanden een PR. Tanja van Essen heeft een nieuw clubrecord 50 m  voor meisjes onder de 16 jaar  gezwommen in 27.38.

Goud was er voor Mike Kouwenhoven op de 50  m vrij en 50  m vlinderslag jongens junioren 2 , voor Tanja van Essen op de 50 m  vrij en 50 m rugslag senioren 1 en voor Romy de Laat op de 50 m rugslag bij de junioren 1.

Drie keer zilver
Milou Julicher won 3x zilver op de rugslag,vlinderslag en vrije slag. Alinda kreeg zilver en brons  omgehangen voor de 50 m school- en 50m rugslag. Brons was er voor Mike op de 50 m schoolslag en voor Alinda en Romy op de 50 m rug en 50 m vrij.