ALBLASSERDAM – Zaterdag 27 november gaat de film “Het Geheim” in première in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. De voorstellingen zullen extra feestelijk zijn met onder andere een illusionist/goochelaar die zijn kunsten laat zien. Er zijn twee voorstellingen, een om 13.15 en een om 15.30 uur. Het Geheim is een van de kerstkrakers van 2010. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De film gaat over een 8-jarige jongen, Ben genaamd, die leert goochelen en gefascineerd is door de grote verdwijntruc. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn, ontaardt dit in een landelijk schandaal wat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet erachter komen wat echt is en wat een illusie.

Ben Stikker is acht jaar en zozeer onder de indruk van de verdwijntruc van meesterillusionist. Hans Smid, dat hij alles wil doen om achter het geheim daarvan te komen. Daarom gaat hij op goochelles. Zijn charmante, maar uiterst onhandige vader Koos raakt zo enthousiast dat hij mee gaat doen en niet veel later is Stikker & Zn. goochelshow een feit. Probleem is alleen dat Ben veel meer talent heeft dan zijn vader, maar dat die laatste dat zelf niet helemaal doorheeft.

In zijn overmoed goochelt Koos Bens schoolvriendinnetje en tevens charmante goochelassistente Sylvies weg, maar kan haar met geen mogelijkheid meer terugvinden. Als Sylvie zoek blijft, krijgt Koos iedereen op zijn dak: zijn eigen vrouw Laura, Sylvies moeder, de politie, de landelijke pers en ten slotte zelfs Hans Smid, die zich zorgen maakt over de reputatie van zijn beroepsgroep.

Nu wordt het dubbel belangrijk dat Ben het geheim van de verdwijntruc ontsluiert; niet alleen moet hij daarmee Sylvie terugvinden, maar ook het huwelijk van zijn ouders redden en zijn vader uit handen van pers en justitie. Ben probeert een deal te sluiten met Hans Smid. Maar een echte goochelaar onthult nooit zijn geheim.