ALBLASSERDAM – Het gevaar van vergiftigd voedsel in het Alblasserbos lijkt weer enigszins geweken. Sinds het overlijden van twee honden aan het met rattengift besmette voedsel in het Alblasserbos, zijn er geen nieuwe meldingen van zieke of overleden honden meer binnengekomen bij Staatsbosbeheer. “Gelukkig hebben we geen meldingen meer gehad. De posters laten we nog twee weken hangen en daarna zullen we ze verwijderen. Als blijkt dat later weer een geval ontdekt wordt, hangen we de posters uiteraard weer op. Overigens blijven wel voorlopig nog wel minstens één keer per week het bos controleren op opvallende dingen en mensen kunnen zich altijd bij ons melden als hen iets is opgevallen,”aldus Harm Blom, boswachter bij Staatbosbeheer. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Mensen die hun hond weer uit willen laten in het bos, gelegen achter de Kortlandse Kade, wordt geadviseerd hun dier aan de lijn te houden, zodat ze direct kunnen ingrijpen als de viervoeter iets eet wat niet te vertrouwen is.

Vorige maand overleden twee honden, nadat ze rattengif hadden gegeten. Het vermoeden bestaat dat het gif bewust in een stuk vlees was gestopt. Een medewerker van Staatsbosbeheer sprak toen zijn vermoeden uit dat dit gedaan is door iemand met een antipathie tegen honden. Wanneer u deze berichten nog eens na wilt lezen kunt u rechtsbovenin zoeken op de term “Alblasserbos”.