ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse wethouder Peter Verheij neemt maandag 22 november 2010 om 11.30 uur een Twitterfiets in ontvangst bij het gemeentehuis. Hij maakt een week lang gebruik van deze fiets om aandacht te vragen voor de fiets als vervoersmiddel om naar school of werk te gaan. Via Twitter houdt de wethouder iedereen op de hoogte of en waarheen hij met de fiets gaat in de week van 22 november. De Twitterfiets is een middel in de campagne ‘Heel Nederland Fietst’ van de Fietsersbond en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Uit onderzoek van de fietsersbond is gebleken dat in Alblasserdam de fiets het vaakst gebruikt wordt als verplaatsingsmiddel (26%) in de Drechtsteden. Om de voorsprong te houden, en liefst nog te verbeteren wil de wethouder de fiets onder de aandacht brengen.