Een jonge Mechelse herder...

ALBLASSERDAM – Robby, de vijfjarige Mechelse herder uit Alblasserdam, die de afgelopen maand noodgedwongen van zijn overleden baasje moest eten om te overleven, is voorlopig in goede handen en hoeft zeker niet afgemaakt te worden. Dat meldt de schoonzoon van de 63-jarige vrouw die ruim vier weken dood in haar woning aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam heeft gelegen. De komende week wordt er gezocht naar een nieuw baasje voor Robby. “In tegenstelling tot sommige berichten is de hond echt een schat van een hond, als we zelf de mogelijkheid hadden, namen we ‘m in huis,” aldus de schoonzoon die vorige week de lugubere vondst deed. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Na een aantal berichten in ondermeer de Telegraaf, deden in Alblasserdam de gekste indianenverhalen de ronde. Zo zou de hond zijn ontvoerd dan wel ritueel geslacht dan wel naar Duitsland zijn gebracht. Niets hiervan is waar. Ook het gerucht dat de officier van justitie zich moet uitspreken over de toekomst van het beest is onwaar.

Interesse
Mensen die interesse hebben in de hond kunnen onderaan dit bericht reageren. “Heeft iemand serieuze interesse, maar dan ook echte interesse, en kan je Robby alle liefde geven die deze hond verdient? Laat dan een bericht achter op www.alblasserdamsnieuws.nl of neem contact met Peter Stam, eigenaar van deze site op. Dan kunnen wij, in het geval dat onze herplaatsingsopties op niets uitlopen, hiermee verder,” aldus de schoonzoon.

Tot slot bedankt de Papendrechter alle mensen die hun steun hebben betuigd op deze site: “Hartelijk dank hiervoor, het betekent veel voor ons.” De hond Robby is vijf  jaar, altijd in onderhoud geweest bij de dierenarts en heeft elk jaar zijn inentingen gehad.

Gedragsdeskundige
Volgens hondengedragsdeskundige Iné van den Ende kan de hond wel wat stiller zijn dan normaal: “Honden hebben ook emoties, ze missen toch hun baasje als deze overleden is. De hond heeft zo zijn eigen rouwproces. Hij is dan vaak wat stiller, maar als je hem hier een training voor geeft en genoeg positief beloont, heeft hij zijn levenslust weer snel terug,” meent Van den Ende.

Het feit dat het dier mensenvlees op heeft is volgens de deskundige totaal niet schadelijk voor de hond: “Als iemand een tijdje dood in huis ligt, komt daar een lucht bij vrij. De hond herkent door deze vleeslucht niet meer zijn baasje en ziet het enkel en alleen als vlees. Het klinkt een beetje wrang, maar als je honger hebt ga je alles eten. De nieuwe eigenaar hoeft trouwens zeker niet bang te zijn dat de hond nu meer gaat bijten. Het enige waar hij rekening mee moet houden, is dat de hond zich in het begin wat alleen kan voelen, maar dat gaat dus vanzelf over. Ik hoop dat de hond een lief baasje krijgt, waar hij nog een heel gelukkig en goed leven mee tegemoet gaat. De hond kan er immers niets aan doen.”

Dus als u interesse heeft in de hond Robby, laat dan hieronder even uw gegevens achter, of bel/mail met de redactie. Tel. 0640092253. Mail: info@alblasserdamsnieuws.nl.