ALBLASSERDAM – Een aantal politici uit Alblasserdam brengt volgende week een bezoek aan de plaats Sered in Slowakije. Het gaat om een kennismakingsbezoek aan de Alblasserdamse zustergemeente om meer te weten te komen over de lokale democratie aldaar. Tijdens het bezoek van de Alblasserdammers worden er burgemeester –en gemeenteraadsverkiezingen in het dorp gehouden. Huidig burgemeester Vranovic is geen kandidaat meer en wordt dus vervangen door een ander. Het bezoek wordt afgelegd door burgemeester Bert Blase en zijn vrouw Jacqueline. Verder gaan de politici Sjoerd J. Veerman(CDA), Rinus van Lavieren(PvdA) en Peter Verheij(SGP) en de heer Roos met hun echtgenotes mee. De groep wordt compleet gemaakt met deelname van Lies Nieuwenhuis (ex-voorzitter VVD), Eric Boersma(SGP) en Jan Lok (PvdA). Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De groep vertrekt zaterdag 27 november per vliegtuig naar Wenen, vanwaar er verder gereden wordt naar Sered. Het is de bedoeling dat de afgezanten dinsdag 30 november weer in Nederland zijn.

Kosten
De kosten van het bezoek zijn ongeveer 4.300 euro. Hiervan wordt 3.000 euro betaald uit een speciaal potje van de gemeente (Jumelage budget) en per persoon wordt er 100 euro aan eigen bijdrage betaald. De kosten die in Sered worden gemaakt, worden gedragen door de gastheren in Slowakije.

Karin Stevens, woordvoerster van de gemeente Alblasserdam heeft laten weten dat er gekozen is voor de goedkoopste tickets. “Van wethouder Peter Verheij begreep ik dat er voor goedkope tickets is gekozen en dat er dus niet met “Business  Class” wordt gevlogen. Verder is het zo dat de reis in het weekend valt en dus buiten werktijd,” aldus Stevens.