ALBLASSERDAM – De man die op 14 maart dit jaar een bezoeker van café Lammetjeswiel in Alblasserdam het ziekenhuis in sloeg, heeft dinsdagmiddag 16 november in de Dordtse rechtbank een werkstraf opgelegd gekregen van 180 uur. Twee weken geleden eiste de officier van justitie nog acht maanden gevangenisstraf. Aanleiding voor de vechtpartij was een politieke discussie, die uitmondde in een ernstige mishandeling, waarbij het toen 54-jarige slachtoffer een hersenkneuzing, een schedelbasisfractuur en een bloeding tussen de hersenvliezen opliep. De verdachte vertelde dat het nooit zijn bedoeling is geweest om de man letsel toe te brengen en dat het een reactie was, die werd veroorzaakt door onder meer te veel alcohol. De man kreeg naast de 180 uur werkstraf ook de verplichting opgelegd het slachtoffer een schadevergoeding te betalen.