ALBLASSERDAM – Enkele leden van de Vogelwerkgroep Alblasserwaard zijn ruim anderhalf jaar bezig geweest met het uitbrengen van een boek, getiteld ‘Vogels van de Albasserwaard’. Dit boek is af, en wordt op donderdagavond 18 november 2010 gepresenteerd. Bekend vogelfotograaf Arie Ouwerkerk verzorgt dan een lezing over de vogels die in de Alblasserwaard voorkomen, waarna het gelijknamige boek wordt gepresenteerd. ‘Vogels van de Alblasserwaard’ geeft een overzicht van alle vogels die in de streek zijn waargenomen. Het gaat om 297 inheemse soorten. Daarnaast is in het boek uitgebreide informatie te vinden over de vogelgebieden, en meer algemeen, de natuurterreinen die de Alblasserwaard rijk is. De foto is gemaakt door Erik de Bruin. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De makers van het boek, te weten: Pieter Bieren, Adri Clements, Hendrik Jan van Dijk, Jaap Hamelink en
Anthonie Stip noemen het hoofdstuk dat een kijkje geeft in de (pre)historische wereld van de vogels van onze streek “heel interessant”. Net als het gedeelte over de ontwikkeling van de vogelstand tot heden. De extra weetjes zijn te vinden in speciale katernen, waarin dieper wordt ingegaan op onderwerpen als ganzen met halsbanden, trekvogeltellingen of het succes van de Purperreiger als broedvogel van de Alblasserwaard. Geheel volgens de tendens van de tijd hebben ook alle exoten die in de Alblasserwaard zijn waargenomen een apart plaatsje in ‘Vogels van de Alblasserwaard’ gekregen.

Het boek is verrijkt met foto’s van eigen bodem. Geïnteresseerden die het boek willen kopen, hebben daar op 18 november de gelegenheid voor tijdens de presentatie. Het programma start om 19:30, de toegang is vrij en aanmelden is niet nodig. Adres: Streeknatuurcentrum Alblasserwaard, Matenaweg1, 3356 LS, Papendrecht. Het boek telt 162 pagina’s en is voor de prijs van EUR 7,50 te verkrijgen in het Streeknatuurcentrum. Bestellen via email kan ook (maar dan komen er wel verzendkosten bij!). Mail naar vogelsvandealblasserwaard@gmail.com en vermeld contactgegevens en het aantal exemplaren.