ALBLASSERDAM – Sinterklaas is zaterdag 13 november om exact 15.00 uur de haven van Alblasserdam binnengevaren. Hij werd in het Damdorp feestelijk welkom geheten door zo’n duizend ouders en kinderen. Burgemeester Blase gaf de goedheiligman als eerste een hand en hielp hem van de stoomboot aan wal te stappen. Op het podium bij de haven maakte de sint samen met Blase de winnaars bekend van de kleurplatenwedstrijd die georganiseerd werd door de winkeliers van het Makado en Dam/Plantage. Veel andere kinderen die niet hadden gewonnen kregen pepernoten toegestopt van de zwarte pieten. Klik op Lees Meer om verder te lezen en meer foto’s te bekijken.

Na de prijzenregen vertrok de kindervriend samen met de burgemeester per koets naar het Makado. Via de hoofdingang van het overdekte winkelcentrum werd een bezoek gebracht aan het winkelend publiek, de winkeliers en uiteraard de kinderen. Het Spaanse gezelschap vertrok na ongeveer een half uur naar de volgende afspraak.