ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase heeft zaterdag 13 november een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer J.M. Seelbach. Dit gebeurde om 11.00 uur in de Laurenskerk in Rotterdam tijdens de viering van de Rotterdamse Dag. Seelbach (71) is vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote inzet voor muziek en cultuur in Rotterdam, Alblasserdam en omgeving. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Jaap Seelbach is sinds 1980 werkzaam als dirigent van het heterogeen ensemble Larenkamp. Ook is hij 17 jaar (tot april 2010) voorzitter geweest van de Stichting Ons Rotterdam waar hij het tijdschrift ‘Ons Rotterdam’ maakte en lezingen en fototentoonstellingen organiseerde. Sinds 1994 is hij voorzitter van het Charlois Kunstfestival. Sinds 2002 is hij ledenadministrateur, reisadviseur, vice-voorzitter en secretaris van de ANBO, afdeling Alblasserdam. Tot slot is hij al vele jaren dirigent van de accordeonvereniging Accordeonata in Lekkerkerk.