ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam laat de ophaalbrug bij Haven Zuid renoveren. De renovatie houdt een transport van de brug in naar de werkplaats van aannemer Hollandia uit Krimpen aan den IJssel. De voorbereiding op dit transport duurt een week en is begonnen op dinsdag 9 november 2010. Overdag zorgt dit voor stremming van het waterverkeer. Aan het eind van de werkdag zal de aannemer, indien de werkzaamheden het toelaten, de val van de brug weer omhoog zetten. Tussen 12 november en 21 november zal er geen hinder zijn voor het waterverkeer. De brug wordt in week 47 (22-23-24 november) klaargemaakt voor transport en keert maart 2011 terug naar Haven Zuid.

De brug is jaren geleden vastgelast en functioneert niet meer. De gemeente herstelt de brug in ere om zo de infrastructuur van het gebied te verbeteren. De renovatie van de brug is onderdeel van het project Haven Zuid waarmee de gemeente Alblasserdam aantrekkelijker maakt voor inwoners, ondernemers en toeristen. De renovatie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het EFRO-fonds.