ALBLASSERDAM – Sinterklaas is weer bijna in het land. Zaterdag 13 november vaart de sint om 15.00 uur de Alblasserdamse haven binnen en wordt dan verwelkomd door burgemeester Bert Blase. Het voorprogramma begint om 14.30 uur op de Dam met de zwartepietenband “De Pepernoot”. Op het podium aan de haven maakt de Sint vervolgens de prijzen bekend van de kleurplaten. Deze kleurplaten kunnen afgehaald worden bij de winkeliers van de twee winkelcentra Makado en Dam/Plantage. Na deze officiële handeling stappen de Sint en de burgemeester in de koets. Via de Dam en de Plantageweg rijden ze over de Van Eesterensingel naar het Wilgenplein. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Via de hoofdingang van het Makado winkelcentrum zullen de Sint en zijn gevolg een bezoek brengen aan het winkelend publiek, de winkeliers en uiteraard de kinderen. Het Spaanse gezelschap blijft ongeveer een half uur op winkelcentrum Makado. Daarna moet de Sint weer verder trekken voor nieuwe afspraken. De Pietenband en de eigen Zwarte Pieten van het Makado zijn ook van de partij in het overdekte winkelcentrum.