ALBLASSERDAM – Een 27-jarige man uit Alblasserdam is op maandagmorgen 9 november omstreeks 11.15 uur aangehouden op de Wilgenlaan. Vanwege de regelmatige aanwezigheid van zakkenrollers op drukbezochte plaatsen in de regio, surveilleerden twee agenten op de weekmarkt bij het winkelcentrum Makado. Op de markt zagen de agenten een man die schijnbaar doelloos rondliep. Op een gegeven moment zagen zij de man een boodschappentrolley van een vrouw pakken waar hij mee naar een geparkeerde auto liep en deze in de kofferbak plaatste. In de auto zat eveneens een bestuurder. De agenten vroegen deze man zich te legitimeren en wat de reden van zijn bezoek aan de markt was. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Hij legde uit dat hij wachtte op zijn broer en moeder. De man had geen rijbewijs bij zich en zocht in het gesprek woordelijk de confrontatie met de agenten op en intimideerde hen waarbij hij uit de auto kwam. De agenten gaven meerdere keren aan wat de reden was voor de controle en dat hij een bekeuring kreeg voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs. Toen de man weer was bedaard ontstond er opnieuw discussie waarbij de 27-jarige bestuurder de agenten in grove taal beledigde. Na herhaaldelijke waarschuwingen en agressief gedrag van de man richting de agenten werd hij met behulp van pepperspray aangehouden. Zijn broer en moeder bemoeiden zich hiermee, zij konden op afstand worden gehouden en werden om verdere escalatie te voorkomen niet aangehouden. De verdachte is na verhoor heengezonden.