ALBLASSERDAM – Afgelopen zondag heeft Ruben van Erk voor de tweede maal op rij het open Nederlands Kampioenschap zwemmend redden op zijn naam geschreven. Ruben, lid van de Alblasserdamse Reddingsbrigade deed mee in de categorie van 12 t/m 14 jaar en wist daar tevens onder het huidige Nederlands record te zwemmen op één van de vijf onderdelen. In dezelfde categorie zwom ook Manuel Termond Rivera een goed klassement door nipt in de top-10 te eindigen. Naomi Gomersbach zorgde bij de meisjes voor een sportieve prestatie door negentiende te worden. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Bij de seniorencategorie 15 t/m 18 jaar zorgde Tanja van Essen voor de hoge notering. Hoewel zij in het internationale klassement net naast het podium viel met een vierde plaats, werd zij tweede van Nederland. In dit deelnemersveld met toppers uit Zwitserland, Duitsland en Catatonië deed Chantal van Rikxoort voor het eerst mee in deze zware categorie en wist zij zichzelf goed staande te houden met flink wat persoonlijke records. Bij de open categorie A behaalde Michael van der Plaat een vijftiende plaats in het eindklassement.