ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse burgemeester Bert Blase heeft zondagochtend 7 november met het Nederlands Burgemeesters Elftal tegen Oud-Feyenoord gevoetbald op Varkenoord. (Oefenveld, naast de Kuip in Rotterdam). Het was geen gemakkelijke klus voor Blase en zijn team om het in het koude, druilerige weer op te nemen tegen de oud-professionals. Al voetbalde de burgervader vroeger zelf op een behoorlijk niveau in zijn voormalige woonplaats Eindhoven… De stand werd uiteindelijk 12-0 voor Feyenoord, maar nog belangrijker: er werd 1500 euro opgehaald voor het Sofia Kinderziekenhuis.  Alblasserdammer Jan Wijninga ging op pad om de wedstrijd te verslaan. Klik op Lees Meer om het ( foto)verslag te bekijken en om verder te lezen wat het Burgemeesters Elftal precies is.

Het Nederlands Burgemeesters Elftal speelt voornamelijk tegen Businessclubs van Betaald Voetbal Organisaties. Het bedrag wat door de uitdager wordt bijeengebracht werd ditmaal geschonken aan het Sofia Kinderziekenhuis.

Hieronder een verslag van Wijninga, die op zijn vrije zondagochtend naar Rotterdam ging: “Vanmorgen ben ik om 9.45 uur naar sportpark Varkenoord naast de Kuip gegaan om een paar foto’s te maken van onze voetballende Burgemeester. Toen ik buiten stond te wachten op wat komen zou, werd ik door mevrouw Blase naar binnen geroepen en ik werd door haar voorzien van koffie. Na een vooral gezellig gesprek over o.a. de verbeterde verhouding tussen mijn werkgever (Hornbach) en de gemeente en het enthousiasme van Peter Stam over deze site was het tijd om het veld op te gaan. Bij het betreden van het veld, zei de burgemeester dat het shirt best een maatje groter had gemogen en na de warming up kwam het eerste fluitsignaal van de wedstrijd Oud Feyenoord tegen het elftal van de burgemeesters die op een druilerig Varkenoord al snel op achterstand kwamen. Bij 5-0 èn een buitenspel doelpunt van de burgemeesters ben ik naar huis gegaan en de burgemeester heeft beloofd dat als het niet al te blamerend zou zijn dat hij dan de uitslag nog aan Peter doorgeeft. De allergrootste fan van onze burgemeester ziet u aan het einde van het filmpje want dat is met zekerheid mevrouw Blase.”

Het filmpje is hier te vinden: http://www.youtube.com/watch?v=rFhdFvyVFfA