ALBLASSERDAM – Een filmploeg heeft zaterdag 6 november filmopnames gemaakt voor een rap van jongeren uit Alblasserdam. De opnames werden gemaakt bij het gemeentehuis, in de Abdij, in Kinderdijk en in een studio van één van de rappers. Een groep Alblasserdamse muzikanten die betrokken is bij het jongerenwerk brengt deze maand de clip uit in strijd tegen de overheidsbezuinigingen. Het is volgens de rappers van groot belang dat er de komende jaren niet bezuinigd wordt op jongeren. “Wij zijn de toekomst. Vandaag bezuinigen is morgen afsluiten,” meent Harun Karaslan die onder artiestennaam H-Pokoe optreedt en in de clip een gedeelte rapt. Klik op Lees Meer om verder te lezen. Ps. Dit verhaal heeft al online gestaan, maar is nu dus verder aangevuld.

De Alblasserdammers zijn in oktboer gestart met het maken van clip onder leiding van jongerenopbouwwerker Steven Emanuel. De (hobby)artiesten, te weten: Lesley Wijninga (Kelvin Starz), Harun Karaslan (H-pokoe), Patrick van Alphen(Patwax), Reinier Veldman(Christian D.), Bas (A.K.) en Marco Toom (Marco Polo) willen met hun clip duidelijk maken dat het nieuwe kabinet op het jongerenwerk niet mag bezuinigen. “We weten nog niet precies of en hoeveel er bezuinigd gaat worden, maar de clip is preventief bedoeld. Hierbij geldt: voorkomen is beter dan genezen,” aldus Emanuel.

Tijdens het interview rappen de muzikanten om de beurt een gedeelte. Allen hebben hun persoonlelijke verhaal verwerkt in de rap. De boodschap is duidelijk: het jongerenwerk is te belangrijk om op te bezuinigen. “Gooi daarom je vuisten in de lucht,” rapt één van de jongeren.

Volgens DJ Lesley Wijninga is het niet toevallig dat er gekozen is voor muziek: “Muziek verbroederd. Ik vind gewoon dat iedereen een kans moet krijgen om zich te ontwikkelen. Mensen die anders op straat zouden belanden kunnen nu nog bij het JIP (jongeren informatie punt)  terecht, maar wat als daar geen geld meer voor is? Het is dus enorm belangrijk dat er voldoende geld beschikbaar blijft voor jongeren.”

Wat er precies met de gemaakte clip gaat gebeuren is nog niet bekend. “Desnoods gaan we het in Den Haag aanbieden,” vindt Bas. Zaterdag 6 november zijn de beeldopnames gemaakt, het geluid was in een eerder stadium al opgenomen door Lesley. De komende weken worden de beelden hier overheen gemonteerd. Reinier heeft de beats in het nummer verzorgd. Het nummer gaat hoogstwaarschijnlijk het ‘078-pleidooi’ heten.

Het initiatief wordt financieel gesteund door Cilio, een organisatie van en voor jongeren uit de Drechtsteden. Op Cilio.nl kunnen jongeren meedenken en doe over zaken uit hun gemeente.