ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse wethouder Peter Verheij van onderwijs nuttigt aanstaande donderdag 4 november een ontbijt met de kinderen van de Ds. Joannes Beukelmanschool (locatie Weversstraat). Hij doet dit in het kader van Het Nationale Schoolontbijt 2010. Naast een gezellige ochtend zijn de lessen over goede voeding en het belang van ontbijten voor de wethouder reden om mee te doen en aandacht hiervoor te vragen. Het thema van Het Nationaal Schoolontbijt is  ‘Samen ontbijten geeft energie!’. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Het Nationaal Schoolontbijt is het grootste ontbijtevenement van Nederland. In 2010 kunnen 2.500 basisscholen deelnemen. In 2003 is het initiatief genomen voor het organiseren van een ontbijt op basisscholen. Met deze activiteit wil het Team Nationaal Schoolontbijt het plezier in en het belang van een goed ontbijt onder de aandacht brengen van schoolkinderen, ouders en leerkrachten.  

Naast de Beukelmanschool doen ook basisscholen Het Palet, ‘t Nokkenwiel, De Schalm, De Boeg en Het Kompas mee in deze week van het nationale schoolontbijt.