ALBLASSERDAM – Het Captains Dinner, het jaarlijkse waarderingsmoment van de gemeente Alblasserdam voor mensen die zich inzetten als vrijwilliger in het damdorp, wordt gehouden op vrijdagavond 26 november. Half september viel bij bijna tweehonderd vrijwilligersorganisaties in Alblasserdam de uitnodiging voor het Captains Diner in de brievenbus. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

De jaarlijks terugkerende activiteit wordt gehouden in Landvast. Vrijwilligersorganisaties worden tevens gevraagd een voordracht te doen voor de Waarderingsprijs. Deze prijs draait om projecten die in de ogen van Alblasserdammers afgelopen jaar een prestatie hebben neergezet. Een jury kiest uit de voordrachten drie aanmeldingen. De genomineerde projecten presenteren zich tijdens het Captains Diner en de aanwezigen kiezen vervolgens de winnaar. Het winnende project ontvangt van de wethouder een waardecheque. Dit jaar staat ook weer de bekendmaking van de Vrijwilliger van het Jaar op het programma. Vrijwilligersorganisaties wordt gevraagd kandidaten aan te melden. Het Captains Diner is een etentje voor alle aanwezigen waarbij de leden van de gemeenteraad en de jeugdraad de rol van bedienend personeel op zich nemen. Wethouder Ad Cardon heeft welzijn in zijn portefeuille en vrijwilligersbeleid is een van zijn aandachtspunten. Vanuit die hoedanigheid heeft hij tijdens de avond dan ook de rol van ceremoniemeester en wacht de aanwezigen een toespraak van zijn hand.  Kijk op http://www.alblasserdam.nl/albdam/up1/ZaiepxiIY_372.pdf voor meer informatie.