ALBLASSERDAM – Van 24 november tot en met 1 december aanstaande wordt in de Alblasserdamse Bibliotheek ‘de Week van de Mediawijsheid’ gehouden. Tijdens deze week schenkt de bibliotheek extra aandacht aan het thema mediawijsheid waar het draait om de kennis en de omgang met de diverse media. Onder media worden zowel digitale media als het internet en de computer bedoeld, als ook analoge media als de krant. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Week van de Mediawijsheid
Gedurende de Week van de Mediawijsheid zijn er in de vestigingen van de Bibliotheek A tot Z informatiestands te vinden waar informatie te verkrijgen is over mediawijsheid. Bezoekers kunnen hier terecht voor allerlei vragen over media. Maatschappelijke stagiares bieden hulp bij o.a. het zoeken naar informatie op internet, het versturen van foto’s per email, het aanmaken van een Hyves account en het aspect veiligheid op internet.

Verder wordt in de Week van de Mediawijsheid voor elke leeftijdscategorie een tal van activiteiten georganiseerd:
– peuterochtend levende boeken (digitale prentenboeken)
– ‘bowlen in de bieb’ (op de Wii)
– Mario kart toernooi

– de mediaquiz
– workshop ‘Maak je eigen game’

– informatieavond ‘Kinderen en veilig internet’
– workshop sociale media (Hyves en Twitter)
– workshop digitale fotobewerking
Voor meer informatie over de Week van de Mediawijsheid en over de activiteiten kunt u terecht op onze website www.debibliotheekatotz.nl. Aanmelden voor een activiteit kan bij de klantenservicebalie in de vestiging waar de activiteit plaatsvindt.

Programma in het kort:

Wat:                       de week van de Mediawijsheid

Wanneer:              24 november tot en met 1 december 2010

Waar:                     Dordrecht: Centrale Bibliotheek en vestiging Crabbehof

                               Zwijndrecht: vestiging Walburg

                               Ridderkerk: vestiging Ridderkerk Centrum

                               Alblasserdam: vestiging Alblasserdam       

Kosten:                 gratis                                                    

Voor wie:              alle leeftijden