ALBLASSERDAM – De Ierse topband The Fureys and Davey Arthur treedt zaterdag 6 november op in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. De band bestaat sinds 1978 en is vanaf die tijd al een begrip in de folkwereld. Naast hun vakkundige spel op diverse instrumenten is de harmonieuze samenzang kenmerkend voor hun optredens. De groep heeft over de gehele wereld opgetreden en daarbij zijn 52 cd’s uitgebracht. Een groot aantal nummers van The Fureys is uitgegroeid tot internationale hits, waaronder: Sweet Sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, the Red Rose Café, dit laatste nummer kent in ons land grote populariteit als het werk van Vader Abraham, “Het kleine café” aan de haven”. Klik op Lees Meer om verder te lezen.

Naast de traditionele Ierse jigs speelt de groep ook emotioneel geladen love- en. Ze zijn voor 2 weken in Nederland en daardoor in een beperkt aantal Nederlandse theaters te zien en te horen, waaronder dus Landvast in Alblasserdam. Onder de personen die voor dinsdag 2 november een kaartje bestellen wordt een gesigneerde cd verloot onder. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Landvast en Tankstation De Meent in Papendrecht.